Future (P)roof

Duurzaam, milieubewust en kwaliteitsgericht zijn de uitgangspunten voor dit concept. Texa dakbedekkingen B.V. is één van de participanten die streeft naar toekomstgerichte oplossingen voor het platte dak. Wie kiest voor een milieuvriendelijke dakoplossing kiest voor de toekomstige leefbaarheid van onze planeet. Bij Texa dakbedekkingen bent u op het juiste adres om uw milieudoelstellingen te realiseren.

Een beproefd dakconcept:
Futere [p]roof is een concept waarin erkent wordt dat de toekomstige rol van het platte dak wezenlijk veranderd. Het dak vervult niet alleen meer de waterkerende functie, maar kan ons helpen de klimaatgerelateerde problemen op te lossen. Hierbij dient, met het oog op de toekomst van ons nageslacht, verantwoordelijk omgegaan te worden met de beschikbare middelen. Future [P]roof staat dan ook voor People, Planet en Profit.

En natuurlijk moet daar ook [p]roof van zijn. Wij zorgen voor aantoonbaar bewijs, of het nu rapporten zijn van onafhankelijke instanties of het milieumanagementsysteemcertificaat NEN-EN-ISO 14001 van ons eigen bedrijf.

Het dak Future [P]roof

De dakbedekkingsystemen van Future [P]roof zijn gebaseerd op materialen die op duurzame wijze zijn vervaardigd en bij voorkeur gerecycled kunnen worden. Bij de materiaalkeuze is de levenscyclusanalyse (LCA) mede bepalend. Alle mogelijkheden om het dak klimaat- en milieubestendig te maken zijn toepasbaar. Denk aan waterbuffering, opwekking van schone energie en verbetering van luchtkwaliteit. Uitgangspunt is de meest economische oplossing waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met de aanschaf maar ook met de exploitatie op de lange termijn. Voor u als klant biedt het de zekerheid dat het dak en de eventuele extra installaties in alle opzichten voldoen aan de eisen van duurzaamheid.

Het dakonderhoud Future [P]roof
Ook het onderhoud moet toekomstgericht zijn. Waarbij producten met weinig tot geen onderhoud de voorkeur hebben. Natuurlijk wordt dat onderhoud een stuk complexer met zonnecollectoren en windmolens op uw dak en bij groen- en gebruiksdaken. Geruststellend is dan om te weten dat Texa dakbedekkingen B.V. een all-round gespecialiseerd bedrijf is. Wij kunnen altijd terugvallen op onze leveranciers die dezelfde Future [P]roof gedachten aanhangen.

Het Future P[roof] Certificaat:
Future [P]roof hanteert een eigen certificaat dat u verzekerd van:

  • Een Future [P]roof dakbedekkingsysteem uitgevoerd met duurzame materialen, die voldoen aan de Future [P]roof criteria
  • Optioneel voorzien van extra systemen zoals zonnecollectoren, groen- en gebruiksdaken, windmolens, e.d.,
  • Aangebracht door een erkend dakspecialist in het bezit van het ISO14001 certificaat
  • En toekomstgericht onderhouden

Hieronder kunt u een film bekijken over Future[Proof]:

Hieronder zijn diverse folders te downloaden:

Energiedaken en -gevels

Thermogevel Thermobox Solvena

Groene daken en gevels

Groendaken Groendak licht Groendak medium Groendak optimaal

Daktuin Ecowall Wateroverlast beheersen

Zonne-energie

kristallijne PV panelen Amorfe PV membraan Bevestiging zonnepanelen

Daglichtsystemen

Solatube Daylight

Luchtkwaliteit

CO2 NOX ICOMOS Stadsbos

Duurzame dak- en gevelsystemen

Isolatie Reflectie BIELSO

Selecteer onderstaande foto's om ze te vergroten.

certificaten